Naar Nieuwsoverzicht

Groeiende populariteit hockey leidt tot veldentekort in regio Utrecht

25/10/2016

Ondanks de uitbreiding van het aanbod van hockeyvelden en de oprichting van meerdere hockeyverenigingen kampen 12 van de 19 verenigingen in de regio Utrecht (nog steeds) met een tekort aan velden en kunnen ze geen of maar beperkt nieuwe leden aannemen. In de toekomst zal de behoefte aan ruimte voor hockey alleen nog maar groter worden. Dit wordt veroorzaakt door de doorstroming binnen de jeugd en van jeugd naar senioren. Verder dragen de bevolkingsgroei en de enorme populariteit van de sport bij aan de groeiende vraag naar hockey.

Dit blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut dat in opdracht van de gemeente Utrecht en de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) de ruimtebehoefte voor hockey in de regio Utrecht heeft onderzocht.

De voor de hand liggende oplossing voor het tekort is het aanleggen van meer hockeyvelden. Met hulp van de KNHB vindt inmiddels al een betere spreiding van de competitie over beide weekenddagen plaats. Hiermee kan een deel van het capaciteitstekort worden opgevangen, maar de verwachting is dat dit onvoldoende zal zijn voor het wegwerken van de wachtlijsten.

De KNHB heeft op basis van het eindrapport een adviesrapport opgesteld voor het ‘Masterplan Groot Utrecht: Ruimte voor hockey in de regio Utrecht 2016-2035’.

Klik hier voor het nieuwsbericht van de KNHB.

Klik hier om de rapportage ‘Ruimte voor hockey in de regio Utrecht 2016-2035’ te downloaden (pdf)

Neem voor meer informatie contact op met Karin Wezenberg-Hoenderkamp of Björn Schadenberg.