Naar Nieuwsoverzicht

21 procent van de leden vond huidige liefde op sportvereniging

12/02/2016

Leden van een sportvereniging ontmoeten ruim drie keer vaker (21%) hun partner via de sport dan de gemiddelde Nederlander. De sport staat voor deze groep daarmee op de derde plaats als belangrijkste plek om een liefdespartner te ontmoeten.

Dit blijkt uit het factsheet ‘Liefde door de sport’ dat door het Mulier Instituut is uitgebracht. Wanneer een verenigingslid minstens twee keer per week op de sportvereniging is, heeft diegene aanzienlijk meer kans op het ontmoeten van een partner via de sport dan leden die minder vaak op de vereniging zijn. Dit geldt voor de huidige partner (28% vs. 14%), voor het hebben van een liefdesrelatie via de sport in het verleden (40% vs. 25%) en voor minder serieuze liefdesrelaties als onenightstands (33% vs. 19%).

Sport brengt mensen bij elkaar die op elkaar lijken. Naarmate dat vaster (lidmaatschap vereniging) of vaker (aanwezigheid) gebeurt, neemt de kans op een partner – al dan niet serieus – via de sport toe. De traditionele sport(vereniging) als huwelijksmarkt kan daarmee nog altijd eenvoudig wedijveren met de nieuwe ontmoetingsplekken in de digitale wereld.

Klik hier om het factsheet ‘Liefde door de sport’ te downloaden.

Neem voor meer informatie contact op met David Romijn.